Natteravnene

4Efter logemødet blev brødrene i selskabslokalet introduceret for formanden for Natteravnene i Herning, Bent Henriksen, som i et super godt indlæg, fortalte om foreningen “Natteravnene”.

Bent Henriksen fortalte at Herning var en af de byer hvor natteravnene havde eksisteret i længst tid i Danmark og foreningen faktisk kun havde natteravne i Norden.

Foreningen i Herning består idag af hele 35 aktive medlemmer og faktisk har de yderligere otte “æg” på venteliste. Man bliver nemlig ikke natteravn sådan “uden lige”.
Formanden fortalte at optagelsesproceduren foregår på den måde at et “føl” går to nattevagter med to fra bestyrelsen.
På den måde kan “de gamle” sortere de føl fra som ikke umiddelbart passer på de forventninger som natteravnene generelt mødes med af “gæsterne”.
Der er også et alderskrav på minimum 25 år for at kunne kalde sig natteravn.
Til gengæld kan man selv bestemme hvor mange aftener man vil gå turene i nattelivet. Om det er en gang i ugen eller en gang i året beslutter man som natteravn selv.
Man skal være 100% tryg ved gå turene som ALTID foregår i teams af tre ravne. Ofte foregår gåturene i tidsrummet fra kl. 24.00 måske helt frem til 04:30.
Af sikkerhedshensyn er der helt klare regler for hvornår en gåtur kan gennemføres eller hvornår den skal afbrydes.
Fem gyldne regler er defineret som ledetråde og nogle som krav; hvor synlighed, observerende, upartiske, lyttende og hjælpsomme er nogle af nøgleordene.
Til gengæld fortæller Bent Henriksen med glæde i stemmen, at han ofte høre “gæsterne” kommentere positivt på deres tilstedeværelse i nattelivet; “Vi er glade for at I er her”.
“Vi har lokkemad med. Bolcher og kondomer” siger han med et smil på læben. “ – og hvis vi en aften slipper op, så afsluttes gåturen og vi går hjem”.
Det er tydeligt, i formandens indlæg, at den eneste “løn” for de mange gåture i nattelivet, netop er den positive respons natteravnene mødes med, men denne løn, er til gengæld det hele værd.
Et utrolig positivt indlæg fra en af hverdagens helte.
Natteraravne